SLAGGHUSET

Vårt nytillskott till hotellet är Slagghuset, som byggdes i mitten av 1800 talet som bak-och bykstuga till hotellet. Det blev sedemera ett bruksmuseum som visade upp järnhanteringens gång via handgjorda modeller. Huset är byggt i blåskimrande slaggsten, varav namnet slagghuset kom till som ett arbetsnamn när vi började göra om lokalen till nuvarande skepnad. Slaggsten är en biprodukt av järn-och koppar utvinningen och tar oss tillbaka till när Bergslagen var stor inom järnhistoria.

Huset används numera till konferens, after work, kurser, öl-och vin provningar, bröllop osv och när det inte är uppbokat, även som café med uteplatser, om vädret tillåter. Om ni har vägarna förbi är ni alltid välkomna att titta in, fika eller ät en lättare lunch, vi lovar att det känns som om tiden stått stilla. Observera att takronorna är inköpta och hämtade av oss från Italien! Vår tolkning av ordet KINSHIP förklarar tanken med huset, "släktskap" mellan djur, natur och människa. Välkomna!
Obs! Endast förbokningar en dag före när det gäller mat och för minst 10 personer.

EXTERIÖR

Slagghuset är byggt av den blågrönskimrande slaggstenen. Numera finns också en fint anlagd rabatt uranför bestående av vita klätterrosor och lavendelbuskar.

INTERIÖR

När du kliver innanför dörrarna blir du garanterat överraskad! Vackra bjälkar pryder taket där kristallkronorna bryter mot det rustika, känslan blir varmt välkomnande.

INTERIÖR

Personaldelen som innehåller det nödvändigaste för fika eller lunch.

TOALETT

Toaletten med sitt vackra stenhandfat och kristallkrona, förstås!

Perfekt för konferens.
Mycket nöjd och högt över förväntan. Utmärkt service och maten var förträfflig. Vacker utemiljö för promenader och motion. Rummen behagligt personliga och restaurang och konferenslokal väldigt trivsamma.

Patric H

Helgkonferens
Bland det bästa i matväg som vi har ätit. Hade en helgkonferens med övernattning. Kaffe vid ankomst, lunch och middag serverades extra sås. Eftermiddagskaffe med en sjukt god kaka. Efterrätt till middagen. Fantastiskt bra service. Trevlig miljö och tillmötesgående personal. Mycket, mycket prisvärt.

Agneta L