PAKET & ERBJUDANDEN

Som ett komplement till dagens stressade tillvaro så kan bruksmiljön i Långshyttan och dess närhet med sin vackra natur erbjuda både avkoppling och stimulerande aktiviteter såsom golf, skytte och fisketurer eller varför inte prova på jaktlyckan i de djupa dalaskogarna. Vi planerar er vistelse hos oss efter era önskemål. Många besöker oss även bara för att få "vara". Lugnet, tystnaden och naturen är en lisa för själen.

Vintertid finner du fantastiska längdskidspår och backar för utförsåkning inpå knuten. Vi ligger strategiskt till mellan Romme Alpin i Borlänge och Kungsberget utanför Sandviken. Titta på länken för aktuella skidspår i Hedemora kommun under vintersäsongen. Hitta skidspår. Det finns även fina plogade skridskobanor vid sjön Grycken, ca 15 min med bil från hotellet.

Kontakta oss om du önskar boka något av våra paket eller om du bara vill veta mer om allt vi kan erbjuda dig.
Tel: 0225-600 54 eller mail: info@brukshotellet.se

Boendepaket och upplevelser

Herrgårdshelg

Spendera en helg i vår vackra juniorsvit för 6500 sek (ord pris 7000 sek) . Paketet gäller för två personer och inkluderar två övernattningar med frukost, två trerätters middagar inkl alkoholfri måltidsdryck. Lägg till ett vinpaket med våra egenimporterade viner från Frankrike eller speciellt utvalda viner för middagen för 350 sek/person per middag. Koppla av en stund i baren, ta en tur på historiska Husbyringen eller bara koppla av på hotellet och i vår vackra park.

Romatisk retreat

Spendera en natt i vår vackra svit med en romantisk middag för två för 4250 sek (ord pris 4800 sek). Inkluderar en flaska mousserande och frukt/choklad i sviten vid ankomst (eller annan dryck om så önskas, kontakta hotellet för mer information). En trerätters middag för två inklusive alkoholfri måltidsdryck och frukost på rummet dagen efter. Sviten har stor fin balkong med utsikt över parken och jacuzzi. Lägg till ett vinpaket med våra egenimporterade viner från Frankrike eller speciellt utvalda viner för middagen för 350 sek/person per middag

Upptäck Husbyringen

Spendera en helg i dubbelrum och åk/vandra/cykla runt Husbyringen 5500 sek (ord pris 6000 sek).  
Paketet gäller för två personer och inkluderar två övernattningar med frukost, två trerätters middagar inkl alkoholfri måltidsdryck. Lägg till ett vinpaket med våra egenimporterade viner från Frankrike eller speciellt utvalda viner för middagen för 350 sek/person per middag. 

Obs - vissa externa kostnader tillkommer för eventuella guidade turer och/eller besök i museum mm. 

Husbyringen är Sveriges första ekomuseum och ligger naturskönt i Södra Dalarna. Denna 60 km långa närapå cirkelrunda rundtur är en utmärkt helgutflykt där ni utgår från anrika Långshyttans Brukshotell och kan besöka bl a Rällingsbergs gruva, Långsjöbruk, Silfhytteå, Stjärnsunds bruk, Klosters bruk och Gudsberga Klosterruin. 

(Bilden är från Silfhytteå där man finner Dalarnas äldsta sluss)

Guidade turer i historiska Långshyttan

Guidad tur i historiska Långshyttan 350/sek per person ca 3-4 timmar. 

Turen leds av professionella guider och inkluderar besök i historiska områden med stor betydelse för järnframställningen i Dalarna. En guidad tur till den gamla Multimmerhyttan med modellmuseet och ett av Långshyttans gamla smalspåriga ånglok. En tur till Rällingsbergs Gruva och ett besök i Bengtsgården med anor från 1700 talet och ett besök i "nya"hyttan anrika Klosterverken. 


Bokas 2 veckor i förtid

Järnsmide/smideshelg

I samarbete med Brukshistoriska föreningen kan vi erbjuda kurser i smide av erfarna smeder på en eller två dagar i hyttan från mitten av 1800 talet.  Kursen kan bokas en dag, 3 timmars smide, för 350 sek/person  förmiddag 9-12 eller eftermiddag 13-16 . Vill man boka en heldag kostar det 600 sek /person. Endast två personer per härd eller 4 personer totalt. 
Boende i dubbelrum med trerätters middag och frukost för 1450 sek/person
 OBS - måste bokas minst 2 veckor i förtid -   viktigt att tänka på är heltäckande klädsel, inga shorts och t-shirts, undvik syntetmaterial och använd mörka heltäckande skor. Övrig skyddsutrustning tillhandahålls på plats


Skytte

Tillsammans med Svinö Jaktskyttebana anordnar vi lerduveskytte för grupper från 4-12 personer för 550 sek / person. Eventet pågår i cirka 2-3 timmar och inkluderar ammunition, lån av hagelgevär och 2 instruktörer. Ett kul event som passar sig för alla. 

Dryckesprovning på hotellet

Vill ni göra något extra kul på konferensen eller som gäster. Pröva Stjernsunds populära ölprovningar eller Ginprovningar. Vi provar olika ölsorter, information om öl/ginbryggning, storytelling och till detta serverar vi enklare tilltugg.

 Minimum 6 personer och kostnad från 400:-/deltagare

För bokning: event@stjernsundbrygghus.se eller ring/sms till Tyler 072-1817470.

Ölprovning i Stjernsunds bryggeriet

Nu kör vi våra populära ölprovningar igen. Vi provar 6st olika ölsorter, bryggerivisning, storytelling och till detta serverar vi enklare tilltugg.

11 mars, 22 april och 26 maj. Tid 18.00 – ca 20.30 kostnad 400:-/deltagare

För bokning: event@stjernsundbrygghus.se eller ring/sms till Tyler 072-1817470.

Välkomna!


Fiske eller Badtunna vid kanalen

Vad sägs om att sitta ute vid kanalen och bada i vår härliga vedeldade tunne eller ta fiskebåten ut genom kanalerna och fiska i Tyllingen med fiskeutrustning?
Hyra fiskebåten - 500 sek per dag inklusive fiskeutrustning och drivmedel. Måste bokas i förväg.
 
Hyra Badtunnan - 500 sek grundavgift och 100 sek per person. Måste bokas i förväg då vi bara använder färskvatten utan kemikalier och tömmer och rengör tunnan inför varje bad

OBSERVERA - För fiske i Lången och Bysjön krävs fiskekort. Vi hjälper gärna till att lösa kort. 
VANDRA ELLER CYKLA

Upptäck södra dalarna på cykel eller med vandringskängor. Brukshotellet ligger mitt i natur-och kulturleden Husbyringen som är ca 6 mil lång. Leden går mellan vackra byar, historiska bruksorter, och underbar natur förbi stilla sjöar, blånande höjder och djupa skogar. Passa på att ta ett bad under färden. I vackra Stjärnsund kan man fika i Besökscentret och besöka Kryddboden med försäljning av bla egen honung och kryddor. I Kloster ligger den fina Engelska Parken vid Klosters herrgård, som är värd ett besök. Hinner man inte runt hela leden kan man även övernatta i Klosters Herrgård. Mer information om lederna i Södra Dalarna samt Husbyringen hittar du under under fliken "Upptäck området" Kontakta oss så hjälper vi till att sätta ihop ett passande paket.

Vi kan nu erbjuda guidade Mtb turer för både nybörjare och entusiaster för våra hotellgäster. Kontakta oss för aktuella datum, tider och priser.

KULTURRESAN DALARNA

Välkommen att ta del av Kulturresan
i Dalarna! Med detta Kulturpass får du som besökare möjlighet att med egen bil besöka nio unika kulturupplevelser i Dalarna, en rundresa med nedslag på platser som avslöjar spännande delar av Sveriges historia och en möjlighet att uppleva det mesta och det bästa av kulturlandskapet Dalarna.
Kulturpaket med logi i 2 nätter i delat dubbelrum inkl. frukostbuffé, 3-rätters middag båda dagarna
2 st Kulturpass med karta. För dig med Kulturpasset finns det 20 fina erbjudanden hos Taste of Dalarnas nätverk av mat och dryckesproducenter. Kombinera din Kulturresa med lokala mat- och dryckesupplevelser.
(Vi säljer även Kulturpass utanför detta paket)
Pris: från 2995:-/person.
Välj till vårt noga utvalda vinpaket för 350:- pp.
Incheckning från 15.00