Här hittar ni lite vad som händer under sommaren/hösten 2023

Brukshistoriska föreningen Långshyttan
8/7 13:00-15:00 Kakfest och guide i museet, besök smederna i hyttan
12/7 13:30 Fäbodvandring samling vid OK plan
2/9 Äppelkakans dag under skördefesten
25/9 19:00 Ljuskväll vid Lången
17/10 15:00 Minnenas eftermiddag i Bengtsgården
25/11 14:00-16:00 Julmarknad i Bengtsgården

Husbyringen
1/7 Slussens dag och Polhemmuseet öppnar
8/7 Kakfesten i Långshyttan
Lördagar under sömmaren är det marknad i Stjernsund
4-5/8 Folkmusikfesten i Stjernsund
1-3/9 Skördefesten i Södra Dalarna

Husbyringens besökscentrum och fik
Öppettider från midsommar fram till 20 augusti onsdag till söndag 10:00-17:00. Fredagar och lördag öppet till 20:00. Extra öppen under södra dalarnas skördefest 1-3 september

Polhemsmuseet
Juli-Augusti öppet tisdag till lördag. Visning klockan 13:00 och 15:00 med inträda 80 sek
Förbokade visningar 1-10 personer 600 SEK, 11-20 personer 1000 SEK

Konserter i Smedjan Stjernsund

Information och biljetter hittar ni på www.smedjanstjernsund.se

Alla konserter börjar ca 19.00, där inte annat anges och insläpp för förbeställd mat 18.00, övriga 18.30. 2 set med paus ca 19.45. Enklare servering från foodtruck, lokal öl och vin finns. Onumrerat, bordsplatser nära scenen - bakre halvan billigare biljetter i den underbara rustika smedjan

Smedjan är under tak och har enklare stolar för showgäster eller bänkar vid borsdplatserna. Kan blir kö vid insläpp, ta gärna med en stol att sitta på utanför.

Parkeringsavgifts donation går till Bygdebolaget som ägs av Stjärnsunds alla föreningar, för att kunna, driva, underhålla Smedjan och fortsätta att utveckla den och Stjärnsund.

9/7 Live-musik Quiz & Allsång med George Dieck & Fredrik Swahn

En helkväll med mycket musik, humor, överraskningar och quiz, lokal Sjternsundsöl och foodtruck. George och Fredrik har känt varandra under många år och äntligen får deras underbara galenskap, interaktivitet och glädje ett forum tillsammans efter att underhållit var för sig i över 30 år var, över hela världen. Nu finns dem på samma scen för första gången officiellt i vår fantastiska smedja i Stjärnsund!

18/7 Ebbot.

En magisk röst, artist och textförfattare för första gången i en intim konsert i vackra Smedjan Stjärnsund.

19/7 Caroline af Ugglas 

Ger oss sin röst och fantastiska livsenergi för 3:e gången denna sommar! Förbered er på att att allas hjärtan och röster öppnas denna härliga kväll i gemenskap.

21/7 Emil Jensen 

En föreställning med musik, poesi och humor

Först var det pandemin, sen sjukdom i familjen, nu är det äntligen dags...

Efter sina hyllade sommarprat i radio, har Emil Jensen senaste åren turnerat med sina föreställningar för fullsatta hus genom hela Sverige, på allt ifrån Dramaten till Way out west. Emils liveframträdanden har beskrivits som just sommarprat på scen, där hans låtskatt varvas med personliga berättelser, lyrik och komik. I sin helt egna blandning av humor och allvar tar han mellansnacket till en ny genre.

23/7 Gunhild Carling med familj

bjuder på sann spelglädje, show, ekvilibrism och underhållning

Utsåld Smedja 3 gånger tidigare nu tillbaka med ny energi, nya låtar, men med samma fantastiska, stora, begåvade musikfamilj. En helt oförglömlig konsertupplevelse och uppvisning i sann spelglädje, musikalitet, samspel och improvisation!

Denna världsunika familj bjuder på en makalös show som inte lämnar någon oberörd!

Familjen Carling, med tre generationer musiker, underhåller publiken med gladjazz i traditionell New Orleans stil, varvat med dans, komik, jonglering, balansakter och trolleri. Alla familjemedlemmar spelar flera instrument och växlar gärna instrument sinsemellan varandra under showens gång. Utmärkande för deras uppträdande är den totala spelglädje och genuina jazzanda som får hela publiken att ryckas med. En konsert med denna musikaliska familj är inte bara en resa tillbaka till tradjazzens tid, utan en totalupplevelse med variténummer i världsklass!

6/8 Kalle Moraeus

Dalarnas egen Världs-Musikant kommer tillbaka Stjärnsund för en mysig, musikalisk, bred, underhållande och rolig konsert! Avslutar folkmusikfesten i Stjärnsund som äger rum 4-5/8.

12/8 Magisk Cirkus för hela familjen - 15.00

Ta med barn, barnbarn, familj, släkt, mor och farföräldrar, det här blir en eftermiddag i smedjan för alla åldrar med barnen i fokus! Med nya, spännande och roliga nummer inför sommarens turné, blandar Magic Thor och Miss Monette magi, humor, jonglering, verbal graffiti och fysisk komik med improvisation. Som final får Miss Monette med publiken i ett medryckande gitarr- och trumnummer tillsammans med Magic Thor.